HypnoBirthing


 

 

 

 

Hypnobirthing is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden.

 

De nadruk ligt op zwangerschap en geboorte, maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Het is een simpel en eenvoudig programma dat zorgvuldig is doordacht door de jaren heen om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte.

 

Zoals de meeste barende vrouwen geen interventies/procedures nodig hebben om hun baby veilig en gezond op de wereld te zetten, zo hebben ze ook geen moeilijke oefeningen nodig om zichzelf voor te bereiden op een kalme, vredige en comfortabele geboorte. Het (geboorte) lichaam en de baby weten precies wat te doen. Een zwangerschapscursus op basis van hypnobirthing leert zwangeren te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en hun lichaam te laten doen waar ze voor bedoeld is. Door een aantal belangrijke technieken te oefenen worden gedachten geprogrammeerd en het lichaam voorbereid op een soepele geboorte. Wanneer het aankomt op programmering en conditionering geeft    foto: geboortefotografie Moniek Aansorgh                                                                                           herhaling het beste resultaat.

                              

 

 


 

“We believe that every woman has within her the power to call upon her natural instincts to bring about the best possible birthing for her baby and herself”

Marie F. Mongan

Marie Mongan heeft de de filosofie van geboorte zonder angst samengebracht met de technieken van hypnotherapie. Alle hypnose is zelf-hypnose. Een diepe ontspanning waarin je onderbewustzijn geheel open staat voor nieuwe suggesties, denkbeelden, overtuigingen. Deze zelf-hypnose wordt gebruikt tijdens de sessies om te leren dieper te ontspannen dan je normaal gewend bent, om angsten en spanningen los te laten en positieve overtuigingen ten aanzien van de geboorte toe te laten. Zelf-hypnose gebruik je thuis tijdens de ontspanningsoefeningen. Hoe vaker je oefent des te makkelijker en dieper je in staat bent te ontspannen. Allemaal ter voorbereiding op die ene dag. Tijdens de geboorte is je geest en lichaam ultiem voorbereid op een soepele en kalme geboorte van jullie kindje.

 

 


Voordelen van HypnoBirthing bij HypnoBirthing Amsterdam Oost:

 

  • Het verschil met andere zwangerschapscursussen is dat wij niet alleen vanuit onze eigen ervaring als moeder de cursus geven, maar juist vanuit onze ervaring als verloskundigen. Hierdoor is onze cursus goed toepasbaar. Wij kunnen vele verloskundig inhoudelijke vragen beantwoorden. 
  • Het doorbreekt het Angst-Spanning-Pijn Syndroom voor, tijdens en na de geboorte. 

  • Het vergroot je gevoel van autonomie en regie op het geboorteproces. 
  • Gemiddeld duurt een baring bij een moeder die zich heeft voorbereid met hypnobirthing korter.
  • Het zorgt voor binding tussen moeder, baby en geboortepartner voor, tijdens en na de prachtige ervaring van de geboorte. 

  • De partner maakt actief deel uit van het geboorteproces en is niet alleen maar toeschouwer. 

  • De moeder heeft minder kans op hyperventilatie als gevolg van een te oppervlakkige ademhaling. 

  • De geboorte wordt een veilige, mooie en vredige ervaring zoals de natuur die bedoeld heeft.