Wat leert de cursus jullie?

  • Veel verschillende ontspanningstechnieken, waardoor je in iedere situatie een diepe ontspanning kunt ervaren, waar je ook bent en wat je ook doet. 
  • Theorie over de werking van je lijf tijdens de verschillende fases van de geboorte. 
  • Hoe je oxytocine en endorfine in jouw lichaam kunt stimuleren, waardoor je minder pijn ervaart. 
  • Verschillende ademhalingstechnieken en houdingen om rustig mee te kunnen bewegen tijdens alle fases van het geboorteproces en jullie kindje soepel geboren kan worden 
  • Om de cirkel van angst – spanning – pijn te doorbreken en angst voor de geboorte los te laten. 
  • Massage- en visualisatietechnieken. 
  • Hoe je diep kunt ontspannen d.m.v. zelfhypnose terwijl je wakker, helder en alert blijft. 
  • Jullie ontdekken jullie geboortewensen en maken hier een helder geboorteplan van. 
  • We kijken prachtige geboortefilms die bewijzen dat een ontspannen bevalling echt mogelijk is.

Je kan met de cursus starten gedurende je hele zwangerschap, maar meestal start je ergens tussen 25 en 32 weken zwangerschap.

Het is het fijn als je de cursus hebt afgerond voordat je 36 a 37 weken bent. Je mag tenslotte al gaan baren vanaf 37 weken en zo weet je zeker dat je alles hebt meegekregen en hebt kunnen oefenen voor een kalme en fijne geboorte!

Als je wat later start dan ben je vaak al meer mentaal bezig met de geboorte en daardoor meer gemotiveerd om de oefeningen meteen toe te passen. Als je wat vroeger start heb je weer meer tijd om alle oefeningen veel te kunnen oefenen. En de kracht van HypnoBirthing zit hem in het herhalen van de oefeningen. Voor de een voelt het goed om al bij 25 weken te starten en voor een ander weer fijner om te starten bij 30 weken. Kijk wat voor jou en je partner fijn lijkt. Mocht je hier nog vragen over hebben mail ons gerust. Zie "data en inschrijven".

 

De cursus bestaat uit 4 sessie van ongeveer 2,5 uur. Alle sessies volg je samen met je partner. De cursus wordt gehouden in de cursusruimte op onze verloskundigenpraktijk op de kraijenhoffstraat 32-B (Czaar Peterbuurt, vlakbij de molen, Brouwerij het IJ).

Sandra en Marije hebben elk hun eigen groep. Je hebt dus de hele cursus dezelfde verloskundige / HypnoBirthing docent. Wij werken met kleine groepen. De groep bestaat maximaal uit 5 tot 6 stellen. 

 

Tijdens de cursus en thuis maak je bij het oefenen gebruik van het Engelstalige boek HypnoBirthing The Mongan Method en de Nederlandse gesproken regenboogontspanning op MP3. 

 

De kosten bedragen €385,- voor de groepscursus, dit is inclusief het boek, hand-outs en MP3. 

Het is ook mogelijk om een privécursus te volgen, dit kan alleen in overleg en bij beschikbaarheid. De kosten voor een privécursus bedragen €625,-. 

 

Veel verzekeraars vergoeden bij een aanvullende verzekering (een deel van) de kosten van de cursus. Je kan de nota na de laatste bijeenkomst indienen bij je verzekering.