HypnoBirthing ervaringen en geboorteverhalen

Ervaring HypnoBirthing

"De cursus hypnobirthing heb ik als heel zinnig en prettig ervaren. Het was mijn derde bevalling, maar ik heb toch een hoop bijgeleerd, net als mijn vriend. Ik vond het ook een fijne manier om in de weken voor de komst van een nieuw kindje steeds even samen stil te staan bij wat er zou gaan komen. Juist met een derde kindje komt dat er in het dagelijks leven niet zo makkelijk meer van. Door de positieve insteek van het boek en het veelvuldig thuis oefenen en conditioneren van die positieve gedachten heb ik  mijn bevalling als veel minder pijnlijk ervaren dan de vorige keren. Ook ging het heel erg snel. Ik raad de cursus zeker aan!" 

Josefien

 

 

"Aanvankelijk was ik een beetje sceptisch over deze cursus, omdat we al twee heel natuurlijke bevallingen achter de kiezen hadden en ook omdat de cursus precies samen viel met mijn basketball training op woensdag. Maar de cursus bleek ontzettend goed te voorzien in een mentale voorbereiding op de komst van een derde die –als je niet uitkijkt- een beetje tussen het wal en het schip haar intrede doet. Bij de onverwachte wisseling van een thuis bevalling naar een in het ziekenhuis merkte ik dat de scripts en het algehele Mongan bewustzijn ons hielpen om dicht bij onze waarden te blijven ondanks de medische setting, waardoor ik ook deze derde bevalling als heel natuurlijk zou omschrijven."

Bastiaan

 

 
Met dank aan de cursus HypnoBirthing verliep mijn bevalling kalm, vlot, zonder ingrepen en zelfs humorvol. Zonder deze cursus was ik, na alle horrorverhalen van anderen, zeker in paniek geraakt maar de cursus heeft mij handvatten gegeven om meer vertrouwen in mijn eigen lichaam te krijgen.

Tijdens de cursus heb ik geleerd hoe ik door ademhaling en ontspanning mijn lichaam en geest zelf kan sturen om kalm te blijven. Dit is iets wat ook na de bevalling goed van pas komt.

Mijn partner en ik vonden het fijn dat hij tijdens de cursus heeft geleerd om mij te helpen ontspannen. Hierdoor kon hij tijdens de bevalling actief iets doen en waren we samen bezig om ons kindje ter wereld te brengen.

Geen angst en paniek, maar vertrouwen in een soepele bevalling.

 

We vonden het erg fijn om cursus bij HypnoBirthing Amsterdam Oost te volgen. Dit omdat de cursus in kleine groepen werd gegeven en snel een vertrouwde omgeving werd gecreëerd met veel ruimte voor vragen en eigen inbreng. 

De docent wist op een kalme en persoonlijke manier essentie van de cursus over te brengen en heeft ons heel goed en met veel persoonlijke aandacht door de oefeningen begeleidt. We konden ook na de cursus met onze vragen bij haar terecht.

We zijn erg blij en dankbaar dat we deze cursus bij HypnoBirthing Amsterdam Oost hebben gevolgd.

 

Maja & Asmir


Juli 2017, Amsterdam
Een jaar geleden hebben we onze cursus Hypnobirthing, gegeven door Marije, afgerond en waren we in afwachting van de geboorte van ons tweede kindje. De cursus was ons erg goed bevallen. We waren maar met één ander stel en dus was er volop ruimte voor individuele vragen; dat was erg prettig. Verder kenden we Marije al van de geboorte van onze dochter en dat vonden we ook prettig. Die geboorte was namelijk de reden van het volgen van de cursus: de geboorte ging heel snel en daardoor had ik het idee dat het me teveel over kwam. Ik wist dat ik moest ontspannen, om de geboorte zo soepel mogelijk te laten verlopen, maar hoe dan? Dat leerden we gelukkig tijdens deze cursus!  Behalve dat de omstandigheden van de cursus fijn waren (klein groepje, bekende docent), was de inhoud was ook heel helder. Vooraf waren we bang dat het misschien te zweverig zou zijn, maar doordat Marije ook verloskundige is, was dat helemaal niet het geval.  We kregen juist veel informatie en praktische tips. Ik heb gedurende de cursus alle ontspanningsoefeningen gedaan en in de laatste maanden de regenboog ontspanning dagelijks gedaan. Door deze oefeningen en het luisteren naar de affirmaties, kreeg ik steeds meer vertrouwen en keek ik zelfs uit naar de geboorte van onze baby. 
De geboorte begon op 18 augustus rond half 8 's avonds. Ik werd niet helemaal lekker en opeens besefte ik: de baby komt eraan! De golven kwamen al regelmatig en aangezien de vlugge geboorte van onze dochter, hebben we gelijk de verloskundige gebeld. Die kwam en prees mijn ontspanning: ze kon helemaal niet zien wanneer de golven kwamen en vond me zo ontspannen! Na het even te hebben aangekeken, leek het er toch op dat de geboorte nog niet helemaal doorzette. Dit was in eerste instantie bij onze dochter ook zo en toen raakte ik helemaal in paniek. Dit keer niet. We kregen de opdracht om even uit de hypnobirthing ontspanning te gaan en de ontspanning op een andere manier te zoeken. Zo geschiede: we zaten om 23.00u de Olympische Spelen te kijken in plaats van bezig te zijn met de geboorte. De golven zakten inderdaad af en toen besloten we nog maar even te gaan slapen. Blijkbaar was het vals alarm! Rond 1.00 werd ik echter weer wakker en toen merkte ik dat m'n vliezen waren gebroken. Gelijk voelde ik verschil: de golven kwamen heviger en sneller. Er was geen ontkomen aan: de geboorte zette nu echt door! 
Bij elke golf heb ik de ademhalingsoefening die we hebben geleerd tijdens de cursus toegepast met als gevolg dat ik tijdens de hele ontsluiting geen pijn heb gevoeld, alleen een flinke druk van binnenuit die prima op te vangen was. Omdat ik graag in het ziekenhuis wilde baren, zijn we rond half 2 naar het ziekenhuis gegaan. Daar kon ik gewoon nog door de gangen lopen, al moest ik af en toe wel even stil staan om de golven op te vangen met m'n ademhaling. In het ziekenhuis (OLVG Oost) hebben we de regenboogontspanning op repeat gezet en ben ik nog even in bad gegaan. Al snel vond ik het allemaal niet zo prettig meer en toen bleek dat de uitdrijving begonnen was. Ik vond het iets moeilijker om de golven daarvan op te vangen, maar gelukkig duurde het niet lang. Om 3.31 had ik onze zoon Simon in m'n armen (en zette we snel de regenboogontspanning uit...die kwam ondertussen iedereen z'n neus uit) en om half 8 gingen we weer naar huis. De hele kraamweek was een blauwe wolk: we keken zo prettig terug op de geboorte en alles ging zo soepel. Erg bijzonder! 
Achteraf bleek dat de verloskundige die bij de geboorte aanwezig was, altijd best skeptisch was geweest over hypnobirthing, maar ze gaf later toe dat de geboorte van onze zoon haar toch wel anders naar hypnobirthing heeft doen kijken. Dat was een leuke bijkomstigheid! 
Loes & Vincent 

15 oktober 2017,  leuk om iedereen weer te zien met alle lieve kleine baby's;  Sam, Quinten, Fien, Mads en Rover!

17/06/18

Van ‘Yes, ik ben zwanger’ tot ‘Help, ik moet ooit bevallen!’: ik had heel veel zin in de komst van ons kindje, maar de bevalling was voor mij een blinde vlek. Dankzij Hypnobirthing kreeg ik het vertrouwen dat ook ik – zelfs ik, zo voelde het – het zou kunnen. De affirmaties uit de cursus gaven me vooraf het vertrouwen dat mijn lijf de geboorte aankon. Een fijn idee, met zo’n groeiende buik. Toen de weeën zich eenmaal aandienden, ben ik met een warme kruik tegen mijn onderrug in bed gaan liggen. De ontspanningsoefeningen zorgden er toen voor dat ik me tussen de weeën door goed kon ontspannen. Ik gebruik ze nu nog als ik ‘s nachts lig te piekeren. De ademhalingstechnieken hielpen de geboorte soepeler te gaan - al vond ik het moeilijk om de juiste ademhaling op het juiste moment te gebruiken, dus oefenen is echt belangrijk. Gelukkig kon mijn vriend me eraan herinneren wat we hadden geleerd. Hij hielp me ook door tegen die kruik te drukken, dat gaf echt verlichting. En in het ziekenhuis deed de kraamverzorgster voor hoe ik (op de standaardmanier) moest persen, want die techniek was ik echt even kwijt. De geboorte van onze zoon ging heel snel en goed.  Als ik had geweten dat het zo zou gaan, had ik me er vooraf niet zo'n zorgen om gemaakt.  Ik vond het zo mooi en bijzonder om mee te maken! 

Wij volgden de cursus bij Sandra. Zij is echt fantastisch! Niet alleen als verloskundige, ook als docent. Ze weet heel erg veel, legt alles geduldig uit, heeft een fijne stem voor de ontspanningsoefeningen en geen vraag is te gek. We zouden de cursus zo weer volgen!

Charlotte, Hans en Floris

 

 

4/9/2019 Wij zijn Sandra en Marije heel erg dankbaar voor de waardevolle hypnobirthing cursus. Sandra was onze trainer en heeft met veel rust de stof over gebracht. Er was altijd ruimte voor vragen. Ik vond de lessen ook heel fijn omdat er voldoende afwisseling zat tussen de theorie en de ontspanningsoefeningen. Na een cursusavond gingen we ontspannen weer naar huis en sliep ik altijd extra goed. Doordat de oefeningen allemaal aan bod komen in de cursus was het oefenen thuis ook gemakkelijker. De audiobestanden luisterde ik elke dag en tegen het einde van de zwangerschap oefenden we vaker samen. Toen de bevalling van start ging begonnen we meteen met de oefeningen die we het prettigst vonden. Het was een droombevalling. Het was onze eerste bevalling, het ging super vlot en ik heb eigenlijk tot het laatste stukje niet echt pijn ervaren. De weeën waren goed te doen omdat mijn vriend mij goed kon ondersteunen en wist wat te doen. We kijken er allebei heel goed op terug. Ik geloof er echt in dat de bevalling zonder hypnobirthing niet zo vlot en relaxt was verlopen. Ontzettend bedankt Sandra voor de cursus en Marije voor het terugkomen op de stof tijdens de consulten! Daphne